Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavak lokalnog gospodarstva

Udar u Turskoj stajao zemlju 100 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokušaj puča u Turskoj stajao je tu zemlju najmanje 100 milijardi dolara vrijednosti štete, a unatoč tome lokalno gospodarstvo pokazalo je elastičnost.

Propali pokušaj državnog udara u Turskoj stajao je zemlju najmanje 300 milijardi lira (99,9 milijardi dolara) izazvavši štete u toj vrijednosti, ocijenio je ministar carina i trgovine Bulent Tufenkci, a prenosi u utorak list Hurriyet.

Pročitajte i ovo Poplava Neretva - 4 nakon obilne kiše Zbrajaju se štete na jugu zemlje, izlila se Neretva: "Otišao nam je sav namještaj, voda je bila i do pola metra" Olujno jugo i vjetar prouzročili veliku štetu - 11 Velika šteta Olujno jugo i valovi pravili nered po Kvarneru: Snažni naleti vjetra uništili betonski dio kupališta

Štete uključuju razrušene zgrade, vojnu opremu, pad narudžbi iz inozemstva te pad u turizmu, kazao je ministar novinarima u Ankari.

Urotnici koji su pokušali izvesti udar pokušali su stvoriti sliku o Turskoj kao o "zemlji trećeg svijeta", kazao je ministar, posebice ukazujući na snimke tenkova na ulicama tijekom noći u kojoj se zbio pokušaj puča.

Unatoč tome lokalno gospodarstvo pokazalo je elastičnost, uključujući u to i brzo ponovno otvaranje burze.

I turska lira zabilježila je oporavak. U doba najveće zabrinutosti izazvane pokušajem udara lira je pala sa 2,87 za dolar na 3,09. Sada je nešto malo ispod 3 lire za dolar.

Agencija Standard and Poor's smanjila je rejting Turske nakon udara. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene