Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kinez Chaoxu odlučio je ubiti dječaka i pojesti njegov mozak s mravima i crvima kako bi izliječio epilepsiju.


Kineski kanibal Wang Chaoxu navodno je ubio 11-godišnjaka i pojeo njegov mozak kako bi izliječio epilepsiju, prenosi britanski The Sun.. Chaoxu živi u selu Qixian u jugoistočnom dijelu Kine. On je povjerovao u priče starih žena da dječji mozak može izliječiti njegov problem. Policija je dječaka Li Xuetanga pronašla zakopanog u polju žitarica u susjednom selu, udaljenom tri milje. Gornji dio glave bio mu je oljušten, a dio mozga otkinut.

Vezani članci Mozak (Dnevnik.hr) Stres utječe na poteškoće s pamćenjem i smanjuje moždani volumen Mozak/Ilustracija (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Prvi uzrok invalidnosti i drugi uzrok smrtnosti u Hrvatskoj: Bolest koja se može spriječiti ako se prepoznaju simptomi


Dječakova majka Yu Chaohu se veoma zabrinula kad je nestao u noći. 'Počelo se mračiti, a ja nisam sina mogla pronaći nigdje u selu. Čak sam ga pozvala preko radija da dođe na večeru.'
Nakon nekoliko sati pronašao ga je seljak Zhang Huansheng. On je vidio čovjeka kako kleči kraj njega i drži ga za vrat. A seoski starješina pak je pronašao dva krvlju umrljana kamena i nekoliko polomljenih kosti. Dječakova majka je bila očajna i htjela je vidjeti tijelo, ali tijelo je bilo previše oštećeno. 'Ne mogu podnijeti to što mu se dogodilo. Muče me noćne more kada razmišljam o tome', dodala je majka.
 

Wang Chaoxu je uhićen. Policiji je rekao kako je mislio da će svoju bolest izliječiti ako pojede mozak s crvima i mravima. Bio je oženjen za medicinsku sestru, koja ga je napustila zbog bolesti.
Trogodišnja djevojčica, koja je nestala istog dana, također bi mogla biti njegova žrtva. Ona je pronađena mrtva u javnom wc-u s nožem u glavi. Policija još uvijek istražuje moguću povezanost.