Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kitovima ubojicama u Vodenom svijetu navodno su bušilicama vadili klimave zube, piše u tek objavljenoj šokantnoj knjizi.


Autor je novinar David Kirby, a knjigu je napisao na osnovi intervjua sa zaposlenicima parka. Oni su mu ispričali kako se ove više od 5 tona teške životinje često same ozljeđuju, primjerice udaranjem u metalna vrata, pri čemu ozlijede zube koje im kasnije zaposlenici uklone bušilicama.

Vezani članci Spašavanje nasukanog mladunčeta kita Iz Temze spašeno nasukano mladunče kita: "Život joj visi o koncu. Životinja je vrlo mlada i tako je daleko od doma..." PR Nastavci kompatibilni sa svim bušilicama koji prolaze kroz svaku površinu kao kroz maslac!

Kirby tvrdi kako kitove odvajaju od njihovih mladunaca što životinjama uzrokuje veliki stres, a može dovesti i do iskaljivanja bijesa majki na zaposlenicima, što se dogodilo u San Diegu.

>> Prvi put u povijesti snimljena potpuno bijela odrasla orka

Knjiga je objavljena dvije i pol godine nakon što je kit ubio trenera Dawna Brancheaua u Orlandu na Floridi. Kirby tvrdi kako je takav događaj bio neizbježan i da će se slične tragedije i dalje događati ako se park nastavi prema životinjama odnositi na taj način.

Vodeni svijet odgovara kako ostaje predan sigurnosti zaposlenika i dobrobiti životinja, navodi Daily Mail. Dodaju kako su uporni u tvrdnji da služe kao model zoološkim ustanovama diljem svijeta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.