Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kitovima ubojicama u Vodenom svijetu navodno su bušilicama vadili klimave zube, piše u tek objavljenoj šokantnoj knjizi.


Autor je novinar David Kirby, a knjigu je napisao na osnovi intervjua sa zaposlenicima parka. Oni su mu ispričali kako se ove više od 5 tona teške životinje često same ozljeđuju, primjerice udaranjem u metalna vrata, pri čemu ozlijede zube koje im kasnije zaposlenici uklone bušilicama.

Vezani članci Kampanja protiv držanja pasa na lancu - 1 Kampanja za zabranu stalnog držanja pasa na lancu prikupila 40.000 potpisa: "Izađe inspekcija i što utvrdi, ništa!“ Tegljenje uginulog kita do Napulja - 1 Na talijansku obalu nasukao se najveći kit ikad viđen u Sredozemlju. Lešinu oteglili do Napulja, a mladunče još traže

Kirby tvrdi kako kitove odvajaju od njihovih mladunaca što životinjama uzrokuje veliki stres, a može dovesti i do iskaljivanja bijesa majki na zaposlenicima, što se dogodilo u San Diegu.

>> Prvi put u povijesti snimljena potpuno bijela odrasla orka

Knjiga je objavljena dvije i pol godine nakon što je kit ubio trenera Dawna Brancheaua u Orlandu na Floridi. Kirby tvrdi kako je takav događaj bio neizbježan i da će se slične tragedije i dalje događati ako se park nastavi prema životinjama odnositi na taj način.

Vodeni svijet odgovara kako ostaje predan sigurnosti zaposlenika i dobrobiti životinja, navodi Daily Mail. Dodaju kako su uporni u tvrdnji da služe kao model zoološkim ustanovama diljem svijeta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.