Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Službenicima opečeni prsti

U vladinim zgradama aktivirani zapaljivi paketi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vladinim zgradama u Annapolisu i Hanoveru u američkoj saveznoj državi Maryland, danas su aktivirana dva paketa sa zapaljivim materijalom, pri čemu su najmanje dvojici službenika opečeni prsti, objavila je policija.

Glasnogovornik državne policije Marylanda Greg Shipley izjavio je da je jedan službenik u prijemnoj sobi za poštu državne zgrade Jeffrey u Annapolisu, otvorio paket veličine knjige iz kojeg se počelo dimiti. Taj službenik je izvijestio da su mu opečeni prsti, rekao je Shipley.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija Imaš pravo, ostvari ga Izgubila vam se pošiljka, saznajte što sve možete napraviti kako biste se zaštitili

Istodobno je sličan paket otkriven u sjedištu marylandskog ministarstva prometa u Hanoveru, gdje su neki ljudi također izvijestili o opečenim prstima, a jedna osoba je prebačen u bolnicu iz predostrožnosti, no nije izviješteno o ozbiljnim ozljedama.

Do daljnjeg nema otvaranja pošte

Iz obje zgrade je evakuirano oko 300 državnih službenika, koji su se nakon dva sata vratili na posao, izvijestile su lokalne TV postaje. Na mjestu pronalaska zapaljivih paketa stigla su vatrogasna i ambulantna vozila, te pripadnici policijskih ekipa za demontažu bombi.

Policija istražuje incidente, a svim državnim agencijama u Marylandu je naloženo da do daljnjega ne otvaraju poštu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene