Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2500 vojnika

U Ukrajini počele vojne vježbe 15 zemalja, uskoro počinju i ruske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojne vježbe u kojima sudjeluju vojnici iz 15 zemalja, među kojima su i Sjedinjene Države, počele su u ponedjeljak u Ukrajini dok se ruska vojska priprema za vježbe na granicama s Europskom unijom.

Na godišnjim vježbama "Rapid Trident" koje će trajati do 23. rujna u Javorivu na zapadu Ukrajine, okupit će se do sada najviše, 2500 vojnika, priopćilo je ukrajinsko ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

"Danas nam je vaša podrška jako važna. Ukrajinskoj vojsci je dragocjeno iskustvo kolega", rekao je pukovnik Sergej Litvinov. Te su vojne vježbe počele nekoliko dana prije velikih vježbi "Zapad 2017" koje će se odvijati u Rusiji i Bjelorusiji, što zabrinjava baltičke zemlje i Poljsku.

Moskva je najavila da će 12.700 ruskih i bjeloruskih vojnika sudjelovati u tim vježbama koje će imati "isključivo obrambeni karakter", dok neki promatrači drže da bi u njima moglo sudjelovati do 100.000 vojnika.

Tijekom tri i pol godine sukoba između ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine poginulo je više od 10.000 osoba. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene