Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Turskoj poginula četiri rudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri turska rudara poginula su, a deset ih je ostalo zarobljeno u oknu u nedjelju u eksploziji plina u rudniku u zapadnoj Turskoj, javila je agencija Anadolija.

Spasilačke ekipe i liječnici uputili su se odmah u rudnik, koji se nalazi u blizini grada Mengen, u provinciji Bolu, oko 200 kilometara sjeverozapadno od Ankare.

Pročitajte i ovo Eksplozija plina u Varaždinu Strava u autoservisu FOTO Detalji eksplozije u Varaždinu: Tri osobe završile u bolnici, opečen i učenik (15), bio je na praksi Eksplozija u Đelekovcu - 1 obitelj ostala bez krova nad glavom "Sreća u svemu da su svi ostali živi": Gotov očevid eksplozije u Đelekovcu

Nesreće u turskim rudnicima su česte s obzirom na loše sigurnosne uvjete, zastarjelu opremu i visoku koncentraciju plinova. U sličnoj eksploziji je u lipnju poginulo 17 rudara u rudniku ugljena na zapadu Turske. 

Najveća rudarska nesreća u Turskoj dogodila se 1992. godine, kada je u eksploziji plina poginulo 270 rudara.
Eksplozija u Istanbulu

Eksplozija, ali čini se podmetnuta, potresla je i Istanbul. 

U eksploziji kante za smeće ozlijeđeno je u Istanbulu pet osoba, uključujući dva Alžirca, objavila je u nedjelju novinska agencija Anatolia.

Eksplozija se dogodila u subotu navečer ispred internet kafea u siromašnoj četvrti Kumkapi.

U izvješću se ne navodi je li eksploziju uzrokovala postavljena
bomba.

Kurdska militantna skupina, povezana s pobunjenicima koji traže autonomiju unutar Turske, posljednjih je mjeseci izvela nekoliko bombaških napada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene