Kako bi nastavila pokušaje primirja s talibanima, afganistanska vlada najavila je puštanje 1500 njihovih zatvorenika. Talibani pak zahtjevaju slobodu za 5000 svojih zatvorenika, a dio primirja čini i povlačenje američkih snaga

Galerija


Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani potpisao je uredbu o puštanju iz zatvora 1500 talibana. Time želi potaknuti pokretanje izravnih pregovora s radikalnim pobunjenicima o okončanju 18-godišnjeg rata.

Vezani članci Brat Georgea Floyda održao govor i pozvao na miran prosvjed - 3 Brat Georgea Floyda održao dirljiv govor i poručio prosvjednicima: ''Ako ja ne dižem stvari u zrak i ne uništavam, što vi onda radite? Ništa od toga neće ga vratiti'' Prosvjedi zbog smrti Georgea Floyda u SAD-u - 1 Petero poginulih na prosvjedima u SAD-u: Uhićene tisuće ljudi, među njima i njujorški senator. Trump prijeti vojskom, kaos i nasilje na ulicama

Svi oslobođeni talibani morat će potpisati pismenu izjavu da se neće vraćati na bojište.

Iako će puštanje na slobodu početi za četiri dana, kako se navodi u uredbi, nije jasno hoće li pomoći primirju budući da talibani traže da se iz zatvora pusti pet tisuća njihovih boraca.

Vlada u Kabulu i talibani bi trebali započeti nakon što su 28. veljače SAD i pobunjenici potpisali sporazum o povlačenju američkih snaga iz Afganistana nakon osamnaest godina rata.