Kako bi nastavila pokušaje primirja s talibanima, afganistanska vlada najavila je puštanje 1500 njihovih zatvorenika. Talibani pak zahtjevaju slobodu za 5000 svojih zatvorenika, a dio primirja čini i povlačenje američkih snaga

Galerija


Afganistanski predsjednik Ashraf Ghani potpisao je uredbu o puštanju iz zatvora 1500 talibana. Time želi potaknuti pokretanje izravnih pregovora s radikalnim pobunjenicima o okončanju 18-godišnjeg rata.

Vezani članci Talibani u lunaparku - 1 Uglavnom naoružani do zuba, ali jako vole zabavne parkove: Stižu nove snimke talibana u lunaparku Talibani u Kabulu VIDEO Snažna eksplozija odjeknula Kabulom: Amerikanci raketom pogodili teroriste koji su planirali napad na aerodrom

Svi oslobođeni talibani morat će potpisati pismenu izjavu da se neće vraćati na bojište.

Iako će puštanje na slobodu početi za četiri dana, kako se navodi u uredbi, nije jasno hoće li pomoći primirju budući da talibani traže da se iz zatvora pusti pet tisuća njihovih boraca.

Vlada u Kabulu i talibani bi trebali započeti nakon što su 28. veljače SAD i pobunjenici potpisali sporazum o povlačenju američkih snaga iz Afganistana nakon osamnaest godina rata.