Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedmorica zatvorenika ubijena su i obezglavljena u brutalnoj tučnjavi koja je izbila između članova rivalskih bandi u zatvoru u Guatemali.


Zatvorenici u zatvoru u Pavoncito, udaljenom 70 kilometara od glavnog grada, osakatili su svoje protivnike i glave im nabili na štapove tako da se mogu vidjeti izvan zatvora.

Vezani članci Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Slika nije dostupna Venezuela: U zatvorskoj pobuni 28 poginulih

U tučnjavi su poginula još dvojica zatvorenika.

Tučnjava je započela tijekom prebačaja zatvorenika iz drugog zatvora u već spomenuti. Glasnogovornik zatvora Pavoncito rekao je kako je sukob isključivo vezan za sukob bandi koje su svoje sukobe prenijele i u zatvor.

U ovom se zatvoru nalazi oko 900 zatvorenika, većinom osuđenih za trgovanje drogom, ubojstva i pljačke.

Tučnjave i pobune zatvorenika česte su u središnjoj Americi. Tako su u svibnju zatvorenici u zatvoru Chimaltenango dekapitirali službenika zatvora za vrijeme pobune koja je započela nakon što su dvije žene uhvaćene krijumčareći drogu u zatvor.

Guatemala je inače najnasilnija zemlja Latinske Amerike u kojoj pogiba oko tisuću ljudi godišnje. Nagađa se da je zatvorski sustav korumpiran, jer organizirane kriminalne bande i preprodavači droge svoja carstva upravo vode iz zatvora.