Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eskalacija prosvjeda

VIDEO i FOTO Prosvjednici spašavali ženu s infarktom, policija bacila na njih suzavac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je izvijestila kako su u srijedu uhićene 44 osobe, a slike koje dolaze iz Fergusona su apokaliptične.

Dvojica agenata FBI ranjena su u St. Louisu u srijedu nakon što je na njih pucano iz jedne kuće. Napad je isprva povezan s nemirima u Fergusonu, no kasnije je to demantirano iz FBI-a, izvještava Reuters.

Agenti su poslani u St. Louis nakon dojave da se jedna osoba zabarikadirala u kući. Njihove ozljede nisu opasne po život.

Oko 2000 pripadnika nacionalne garde poslano je na područje St. Louisa kako bi pomogli policiji u suzbijanju nereda do kojih je došlo nakon što je sud oslobodio krivnje policajca Darrena Wilsona koji je ubio nenaoružanog tinejdžera. Prosvjedi su se proširili na nekoliko američkih gradova, a ima ju obilježja rasnih sukoba s obzirom da je policajac bio bijelac dok je ubijeni dječak, Michael Brown bio crnac.

Policija je izvijestila kako su u srijedu uhićene 44 osobe, a slike koje dolaze iz Fergusona su apokaliptične; palež, ljutiti prosvjednici i stotine naoružanih policajaca i vojnika.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Ispričali se "Za vas je on čudovište, za mene je bio vrlo bolestan dječak": Roditelji napadača koji je ubio šestero ljudi otkrili zašto je birao žene za žrtve Okupljeni prosvjednici u Rusiji Opresija se nastavlja VIDEO Stotine uhićenih u prosvjedima zbog smrti Alekseja Navaljnog: Privedeni i novinari

Nemiri se šire SAD-om nakon oslobađanja policajca iz Fergusona

Jedan od šokantnih trenutaka bio je i onaj kada su policajci bacili suzavac na prosvjednike koji su nosili onesviještenu ženu, piše Daily Mail.

'Žena ima infarkt! Žena je dobila infarkt! Treba pomoć!' vikali su prosvjednici koji su na rukama nosili ženu bez svijesti. Kada su došli do policijskog kordona, gdje su je željeli smjestiti na sigurno, policija im je naredila da se odmah povuku. Tada su na njih bacili suzavac, nakon čega su prosvjednici počeli bježati. Prosvjednici tvrde i da su ih gađali gumenim mecima.

Kada se dim razišao, vidjeli su da žena leži na tlu, a jedan je mladić uviknuo: 'Pa to je moja majka!'

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene