Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Masovna grobnica sa više od stotinjak žrtava srebreničkog masakra iz 1995. godine otkrivena je na sjeveroistočnom području Bosne, 50-ak kilometara sjeverno od Srebrenice u mjestu Snagovo.Voditelj forenzičkog tima, Murat Hurtić, koji radi na iskapanju kaže kako su tijela najvjerojatnije zakopana na nekom drugom mjestu, te kasnije premještena na ovu lokaciju. Prema njegovim riječima kosturi su zgnječeni što je posljedica premještanja, najvjerojatnije buldožerima. 

Vezani članci Slika nije dostupna Jame kriju možda i tisuće žrtava, svjedoci i danas u strahu Slika nije dostupna Na gradilištu vodenog parka pronašli masovnu grobnicu?

Ovo je već sedma masovna grobnica pronađena na tom području. Do sada je iz njih otkopano nekoliko tisuća žrtava masakra.

Tamošnja tužiteljica za ratne zločine Alma Džaferović, kaže kako grobnica krije mnogo tragova koji vode do otkrivanja identiteta pokopanih žrtava. 

Do sada je ekshumirano 19 kostura. 

'Pronašli smo kosture vezanih očiju, a pronašli smo čak i novčanike nekih od žrtava srebreničkog masakra', kaže Alma Džaferović.