Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Srebrenici pronađena nova masovna grobnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Masovna grobnica sa više od stotinjak žrtava srebreničkog masakra iz 1995. godine otkrivena je na sjeveroistočnom području Bosne, 50-ak kilometara sjeverno od Srebrenice u mjestu Snagovo.


Voditelj forenzičkog tima, Murat Hurtić, koji radi na iskapanju kaže kako su tijela najvjerojatnije zakopana na nekom drugom mjestu, te kasnije premještena na ovu lokaciju. Prema njegovim riječima kosturi su zgnječeni što je posljedica premještanja, najvjerojatnije buldožerima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraživali bedeme Karlovac: Pod bedemima pronađena masovna grobnica Slika nije dostupna Barbarin rov Jame kriju možda i tisuće žrtava, svjedoci i danas u strahu

Ovo je već sedma masovna grobnica pronađena na tom području. Do sada je iz njih otkopano nekoliko tisuća žrtava masakra.

Tamošnja tužiteljica za ratne zločine Alma Džaferović, kaže kako grobnica krije mnogo tragova koji vode do otkrivanja identiteta pokopanih žrtava. 

Do sada je ekshumirano 19 kostura. 

'Pronašli smo kosture vezanih očiju, a pronašli smo čak i novčanike nekih od žrtava srebreničkog masakra', kaže Alma Džaferović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene