Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke bi se mogle povećati

U potresu u Nepalu više od 7.000 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan potres do kojeg je došlo 25. travnja u Nepalu uzrokovao je smrt više od 7.000 osoba a više tisuća je ozlijeđenih, prema najnovijim privremenim podacima Nacionalnog centra za hitne operacije objavljenim u nedjelju.

Točno 7.040 osoba smrtno je stradalo a 14.000 ih je ozlijeđeno u potresu jačine 7,8 po Richteru koji je pogodio tu himalajsku zemlju. No, "te bi se brojke mogle povećati", rekao je dužnosnik vladine agencije.

Pročitajte i ovo Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana Potres u Nepalu - 5 Podrhtavanje tla FOTO/VIDEO Porastao broj žrtava strašnog potresa u Nepalu: "Mnogi ljudi su i dalje zakopani ispod ruševina"

Više od sto osoba poginulo je u toj katastrofi i u Kini i Indiji.

Više od tjedan dana nakon potresa nepalske vlasti ne gaje više nadu da će pronaći žive osobe u ruševinama a spasioci su usredotočeni na stanovništvo odsječeno od svijeta u područjima najpogođenijima potresom.

Vlada je u nedjelju objavila i da se više od 80 stranaca smatra nestalima. "Po našim saznanjima, 82 stranaca iz različitih zemalja vode se kao nestali", rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Laxmi Dhakal. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene