Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija u Parizu

"Nada leži u brzoj i radikalnoj odluci protiv novog oblika terorizma"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici dvadesetak zapadnih i arapskih zemalja okupili su se u Parizu u ponedjeljak kako bi razmotrili uloge svojih zemalja u ratu protiv džihadista koji su zauzeli velike dijelove Iraka i Sirije.

"Održavanjem ove konferencije zemlje koje su se ovdje okupile pokazuju svoju solidarnost s Irakom", rekao je u svom uvodnom govoru na konferenciji francuski predsjednik Francois Hollande, koji je organizirao ovaj skup zajedno s iračkim predsjednikom Fuadom Masumom.

Pročitajte i ovo Iračka TikTokerica Ghufran Sawadi Traže se ubojice Iračka tiktokerica ubijena ispred svoga doma: Strašnu likvidaciju snimile nadzorne kamere Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

"Također pokazuje njihovu zajedničku želju da se zaštite od terorizma", rekao je Hollande misleći pritom na strahove zbog procjena da bi se tisuće europskih građana, koji se bore u Iraku i Siriji na strani Islamske države, mogle vratiti kući kako bi izvršili napade.

'Irak se bori s terorističkom skupinom koja nema granica'

"Nada leži u brzoj i radikalnoj odluci protiv tog novog oblika terorizma", rekao je Masum dodajući da je ideologija Islamske države "ili ste s nama, ili ćemo vas ubiti".

Irački predsjednik pozvao je na nastavak američkih zračnih udara u Iraku kako bi se zaustavilo napredovanje Islamske države kao i na progon njezinih pripadnika "gdje god bili".

Cilj konferencije je koordinacija napora u borbi protiv Islamske države i onemogućavanje njezina financiranja, pomoć Iraku u stvaranju nove vlade te ubrzanje humanitarne pomoći za stanovnike područja u kojima se vode borbe. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene