Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šestero mrtvih

U padu helikoptera poginuo nigerijski guverner

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među šestero poginulih u padu helikoptera na jugu Nigerije u subotu su guverner nigerijske države Kaduna i bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost, priopćila je vladajuća Narodna demokratska stranka (PDP).

Helikopetr se srušio u subotu popodne u šumu u državi Bayelsa, rekli su agenciji Reuters stanovnici područja koji su svjedočili nesreći. "Dok smo stigli na mjesto pada helikopter je bio u plamenu", rekao je Hitler Adunion, čelnik lokalne zajednice, i dodao da su u helikopteru vidjeli izgorena tijela.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Mislav Čupić, pročelnik HGSS stanice Šibenik Pronađeno treće tijelo HGSS-ovac otkriva zašto je toliko teško bilo pronaći tijelo i te sve probleme s kojima su se borili: "Jedan kolega uganuo je nogu"

>> Nigerija: Vojska u Maiduguriju ubila 40 mladih!

Nigerijska mornarica je potvrdila da se srušio helikopter tipa Agusta koji je prevozio dužnosnike u Port Harcourt a hitne službe su rekle da su iz olupine izvučena tijela šestero putnika.

Poginuli Patrick Ibrahim Yakowa prošle je godine tijesno pobijedio na izborima kao kandidat PDP-a i postao prvi kršćanin guverner Kadune. PDP je u izjavi potvrdio njegovu pogibiju.

Guverneri 36 država su među najmoćniim političarima Nigerije i često nadziru proračune veće nego u mnogim afričkim državama. PDP je priopćio da je, "uz druge istaknute Nigerijce", u nesreći poginuo i general Owoye Azazi, bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene