Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četrdesetgodišnji bosanskohercegovački državljanin uhićen je u Norveškoj pod sumnjom da je sudjelovao u ratnim zločinima u BiH 1994., izvijestila je policija.


Glasnogovornik policije Audun Oevreboe je izjavio kako je muškarac čije ime nije želio iznijeti javnosti, uhićen u srijedu na temelju zahtjeva za izručenjem kojeg su izdale bosanske vlasti.

Vezani članci COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Susjedi drugi dan zaredom bilježe ogroman broj preminulih od korone, dva su grada glavna žarišta Slika nije dostupna BiH: Udruge različito o kažnjavanju ratnih zločina

'Riječ je o muškarcu kojega smo pratili zbog sumnje da je sudjelovao u ratnim zločinima 1994.', rekao je Oevreboe, ne želeći otkriti pojedinosti o zločinima zbog kojih je uhićeni muškarac osumnjičen, gdje je točno u Norveškoj uhićen i kako je dugo boravio u toj zemlji. 

'Više ćemo vam o svemu moći reći u petak nakon prvog saslušanja pred sudom', rekao je.

Najtiražniji norveški list Verdens Gang piše kako se vjeruje da je muškarac uhićen u zapadnoj Norveškoj. 

Norveška je policija krajem prošle godine izvijestila kako se sumnja da se u toj zemlji skriva najmanje 50 osoba osumnjičenih za ratne zločine ili zločine protiv čovječnosti.