Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki State Department istražuje izvješće o američkom građaninu, bivšem zaposleniku FBI-a koji je nestao u Iranu prije nekoliko tjedana.


"Mi ne vidimo nikakvu vezu između toga slučaja i drugih sadašnjih slučajeva koji su često u vijestima u posljednje vrijeme", kazao je McCormack, aludirajući na 15 iranskih mornara i marinaca koje je Iran zatočio prošloga tjedna. Naglasio je kako je nestali Amerikanac u Iranu boravio privatno.

Vezani članci Jovan Veselinović Majka moli za pomoć: "Sin mi se zadnji put javio sinoć u 23, a onda mu se gubi svaki trag" Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Ubijena dva agenta FBI-a na Floridi, upucani dok su izvršavali sudski nalog

Glasnogovornik FBI-a Paul Bresson je izjavio da je nestali muškarac umirovljen u FBI-u prije 10 godina, te da se kao agent FBI-a bavio borbom protiv organiziranog kriminala i nije bio agnažiran u obavještajnom radu.

Za Amerikanca, opisanog kao starijeg umirovljenika, vjeruje se da je u Iranu radio kao nezavisni autor/producent, dogovarajući intervjue, izjavili su visoki američki dužnosnici, prenosi CNN.

Prema navodima State Departmenta, on se vodi kao nestali već nekoliko tjedana, a dužnosnici su naveli da je nestao na otoku Kish, ispred južne obale Irana, popularnoj turističkoj destinaciji i bescarinskoj zoni koju je moguće posjetiti bez vize.