Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Interpolova baza podataka s ukradenim putovnicama sadrži popis od 39 milijuna putničkih dokumenata koji su ukradeni


Nesreća zrakoplova Malaysia Airlinesa otkrila je, sasvim neočekivano, jednu veliku sigurnosnu rupu u zračnom prometu, a to je kako je jednostavno ući ukrcati se na međunarodni let s ukradenom putovnicom.

Vezani članci Eddie Wilson otvorio zagrebačku bazu Ryanaira - 5 Predsjednik Uprave Ryanaira za DNEVNIK.hr o otvaranju baze u Hrvatskoj i novim radnim mjestima: "Imamo više od 240 zračnih luka s kojima možemo povezati Zagreb" Andrej Plenković Merkel bi koordiniran pristup oko putovanja iz rizičnih područja, Plenković poručio: "Svaka država mora moći donositi odluke na temelju svojih procjena"

Kako javlja NBC, direktor Interpola postavio je pitanje zašto tek nekolicina svjetskih aerodroma provjerava jesu li putovnice putnika u Interpolovoj bazi ukradenih putovnica.

Interpol: Provjeravamo još nekoliko sumnjivih putovnica!

Interpolova baza podataka s ukradenim putovnicama sadrži popis od 39 milijuna putničkih dokumenata koji su ukradeni, a provjera putovnica na aerodromu po njihovoj bazi traje tek nekoliko sekundi.

Interpol je izrazio veliku zabrinutost što uopće dolazi do toga da ljudi mogu jednostavno letjeti s ukradenim putovnicama, a primjer nestalog zrakoplova pokazuje da je to puno jednostavnije nego se misli, jer su se čak dva putnika ukrcali s ukradenim dokumentima.

Kako su naveli u Interpolu, ne isključuju nikakvu mogućnost, ali ne žele ni nagađati, a prema njihovim pretpostavkama putnici koji su koristili ukradene putovnice mogli su biti i krijumčari droge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook