Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestali zrakoplov

Interpol: Provjeravamo još nekoliko sumnjivih putovnica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malaysia Airlines priopćila je u nedjelju da se boji najgoreg u vezi nestalog zrakoplova koji je sa 227 putnika i 12 članova posade nestao tijekom leta iz Kuala Lumpura u Peking.

15:30 - Vijetnamski avion koji obavlja potragu zapazio je u moru neidentificirane objekte. Postoji mogućnost da se radi o ostacima nestalog zrakoplova, no budući da je pao mrak, morat će se pričekati jutro ne bi li se ti objekti mogli identificirati.

Pročitajte i ovo Ilustracija preusmjeren let Snimka totalnog kaosa u avionu: Dvije putnice poludjele i vrištale, uključili se i ostali. "Daj više je*ote zašuti!" Slika nije dostupna Let MH370 Student s američkog Stanforda tvrdi da je pronašao lokaciju najvećeg misterija zrakoplovstva

14:50 Interpol je objavio da provjerava još nekoliko sumnjivih putovnica s leta Malaysia Airlinesa. Šef Interpola kazao je da je još prerano spekulirati o povezanosti ukradenih putovnica i nestanka zrakoplova, ali da je vrlo zabrinjavajuće da se netko uspio ukrcati na neki međunarodni let s ukradenom putovnicom koja se još pri tome nalazi na Interpolovom popisu ukradenih putovnica.

13:55 - Putnici koji su se u zrakoplov ukrcali s ukradenim putovnicama nakon dolaska u Peking trebali su nastaviti za Europu. Prvo do Amsterdama, a zatim bi se razdvojili. Jedan je trebao krenuti za Kopenhagen, a drugi za Frankfurt.

13:40 - Potraga za nestalim zrakoplovom proširena je. Japan i Sutralija šalju dva svoja zrakoplova u potragu, a Indonezija dva broda. Na službenoj konferenciji za novinare rečeno je kako se uočena naftna mrlja u moru ne može za sad povezati s nestalim zrakoplovom, no da su uzeti uzorci mrlje kako bi se ta tvrdnja potvrdila ili opovrgnula.

Nisu pronađeni nikakvi ostaci aviona niti je uhvaćen njegov signal. Potraga se nastavlja.

09:10 - Prema podacima kineskog sustava za online kupnju karata Travelsky, putnici koji su putovali s ukradenim putovnicama talijanskog i austrijskog državljanina, karte za let kupili su zajedno. Na to ukazuju uzastopni serijski brojevi karata kupljenih od China Southern Airlinesa.

08:10 - Malezijski vojni dužnosnici na konferenciji za novinare rekli su kako na temelju radarskih očitanja postoje indicije da je zrakoplov skrenuo s puta, tj. u jednom se trenutku okrenuo i počeo vraćati prema Kuala Lumpuru. Ipak, pilot nije dao nikakav signal kontroli leta da ima namjeru okrenuti zrakoplov, piše CNN. Za nestalim zrakoplovom traga 40 brodova i 22 zrakoplova.

Sumnja se u teroristički napad

Zrakoplov Malaysia Airlinesa s 227 putnika i 12 članova posade nestao je u subotu, a strahuje se da je pao u Južno kinesko more. Zrakoplov Boeing B777-200 poletio je iz Kuala Lumpura u popodnevnim satima, a radarski kontakt je izgubljen dva sata nakon polijetanja.

Kako je nestao jedan od najsigurnijih zrakoplova na svijetu?

"Strahujemo od najgoreg" stoji u propćenju Malaysia Airlinesa. Dodaju da će im u istrazi vezanoj uz pad zrakoplova pomoći i stručnjaci iz američkog Nacionalnog odbora za sigurnost prijevoza koji su upućeni u Aziju u pratnji stručnjaka Boeinga, čija tvrtka i izradila zrakoplov.

Malezijski ministra prijevoza izjavio je u nedjelju kako istražitelji provjeravaju cijeli popis putnika. Naime, u subotu su otkrivena dva za sada nepoznata muškarca koji su koristili ranije ukradene putovnice jednog Talijana i jednog Austrijanca. Putovnice su ukradene prošle godine na području jugoistočne Azije što je probudilo sumnju u potencijalni teroristički napad, no službeno se doznaje kako taj scenarij ne može biti potvrđen bez svake sumnje.

Uz to, neimenovani sigurnosni dužnosnik izjavio je da malezijske vlasti istražuju identitet još dva putnika nestalog zrakoplova. Provjeravaju se svi putnici koji su svoje karte kupili putem China Southern Airlinesa, dodao je. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene