Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zgrada škole za dizajn

VIDEO Pogledajte trenutak eksplozije u Parizu: "Nismo znali je li to bio teroristički napad"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji koja se dogodila u Parizu u srijedu ozlijeđeno je 37 osoba od kojih se četvero nalazi u kritičnom stanju, a na društvenim mrežama osvanula je snimka užasnog događaja.

Velika eksplozija dogodila se u Parizu u školi za dizajn i sjedištu katoličkog obrazovnog sustava u Rue Saint-Jaquesu u petom arondismanu glavnog grada Francuske u srijedu oko 17 sati.

Prema najnovijim informacija ozlijeđeno je oko 50 ljudi od kojih je šestero u kritičnom stanju te se za jednom osobom još uvijek traga, no ti brojevi se još uvijek mogu promijeniti navode iz ureda tužitelja. 

Vlasti još uvijek nisu objavile službeni uzrok eksplozije, no sumnja se na eksploziju plina. Svjedoci su rekli da nakon što je došlo do eksplozije, mogao se osjetiti snažan miris plina.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Parizu Urušilo se pročelje zgrade VIDEO Eksplozija u Parizu: Više ozlijeđenih, neki su u teškom stanju. Pretražuju se ruševine

Policija je navela da su mnogi ozlijeđeni krhotinama nastalima zbog eksplozije te je upozorila građane da izbjegavaju područje Val-de-Grâce, u blizini Panteona i Luksemburškog vrta.

Laurent Nuñez, šef pariške policije potvrdio je da se eksplozija dogodila u zgradi u kojoj se nalazi Paris American academy, dvojezična škola mode i dizajna.

Florence Berthout, gradonačelnica pariške četvrti u kojoj se dogodila eksplozija, rekla je da je 12 studenata koji su u to dobra trebali biti u zgradi na sreću bilo na izložbi.

Pročitajte i ovo Admiral John Mauger Pronašli krhotine Obalna straža potvrdila tragičan kraj potrage: "Svi su putnici poginuli. Došlo je do katastrofalne implozije"

Stanovnici su rekli da su čuli jednu snažnu i jednu manju eksploziju, a jedan je muškarac poručio: "Bilo je šokantno, to je katastrofa".

Kako prenosi Guardian, na mjestu nesreće nalazilo se 70 vatrogasnih vozila i čak 270 vatrogasaca te je požar bio obuzdan do 18:45.

"Bilo je zastrašujuće, bilo je dima, krhotina i lišća koje je letjelo. Nismo zali je li to bio teroristički napad", rekao je 23-godišnji student koji živi preko puta zgrade u kojoj se dogodila eksplozija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene