Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U eksploziji rudnika poginulo 38 rudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ruskom rudniku ugljena Jubilejnaja došlo je do eksplozije metana u kojoj je poginulo najmanje 38 osoba, objavio je glasnogovornik Ministarstva za izvanredna stanja.

Do eksplozije je došlo pod zemljom na dubini od 520 metara, a u tom je trenutku u rudniku bilo 217 rudara. Njih 28 nalazili su se u blizini mjesta eksplozije, objavile su lokalne vlasti. 

Pročitajte i ovo Eskplozija u vojnoj bazi u Kambodži Kambodžanska vojska VIDEO Eksplodiralo streljivo u vojnoj bazi, poginulo 20 vojnika: Manje eksplozije čule su se još sat vremena kasnije Nesreća u rudniku u Bartinu Traje spašavanje VIDEO/FOTO Tragedija u Turskoj: Raste broj preminulih u eksploziji rudnika u Bartinu. Na mjesto nesreće dolazi Erdoğan

Na sigurno je nakon eksplozije izvučeno 179 rudara, od kojih je sedam ozlijeđenih. Stanje jednog rudara kritično, dvojica su u teškom stanju, a ostali su zadobili ozlijede srednjeg stupnja, s opekotinama, prijelomima i ozlijedama glave. 

Vlasti za sada nisu objavile detalje o uzroku i okolnostima eksplozije metana.

Rudnik se nalazi nedaleko gradića Novokuznjecka, u sibirskoj regiji Kemerovo. 

Današnja eksplozija metana dogodila se nedaleko rudnika Ulijanovskaja, gdje je u eksploziji u ožujku poginulo 110 rudara.

U poslednjih sedam godina ovo je 15 nesreća u rudnicima regije Kemerovo u kojima je poginulo 240 rudara.

U ruskim su rudnicima nesreće česte zbog loše i zastarjele tehnologije te malih ulaganja nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene