Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U dvama odvojenim samoubilačkim napadima u sunitskom dijelu Bagdada u ponedjeljak je poginulo 14 osoba, među kojima je i voditelj sigurnosne patrole koju podržavaju Amerikanci, a ranjeno je najmanje 20 osoba.


Napadi su, prema procjeni promatrača, dio kampanje samoubilačkih napada koji potresaju Bagdad gotovo svakodnevno u zadnjih tjedan dana, unatoč tomu što je opća razina nasilja u Iraku u drugom dijelu 2007. smanjena.

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Policija u SAD-u Policija još traga za napadačem: Na zabavi otvorio vatru, ranjeno 12 ljudi

Unatoč spomenutoj činjenici, američki vojni zapovjednici tvrde da su arapski sunitski militanti i dalje vrlo odlučni u namjeri da poduzmu, kako sami upozoravaju "spektakularne" napade uz pomoć napadača-samoubojica u kojima najčešće smrtno nastrada velik broj nevinih ljudi.