Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad zatrpan blatom u Kolumbiji

Kataklizmička poplava: U izlijevanju nekoliko rijeka poginulo više od 150 osoba, traga se za još 200

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bujici blata koja je pogodila grad Mocou, na jugozapadu Kolumbije, u noći na subotu poginule su 154 osobe, a ozlijeđeno je najmanje stotinjak.

Jake kiše dovele su do izlijevanja nekoliko rijeka koje su nanijele blato i stijene na zgrade i ceste u Mocou, glavnom gradu pokrajine Putumayo.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

"Upravo su me izvijestili da imamo 154 mrtvih ljudi", rekao je predsjednik Juan Manuel Santos nakon što je stigao u Mocou i proglasio izvanredno stanje.

Spasioci su izvijestili kako je ozlijeđeno preko stotinjak ljudi, ali su lokalni mediji javili da ih je najmanje 200. Potvrđeno je od lokalnih medija da se traga za još 220 osoba.

Fotografije zračnih snaga objavljene na Twitteru pokazuju ulice zatrpane blatom te oštećene kuće dok video snimke na socijalnim medijima pokazuju stanovnike kako tragaju za preživjelima teško se krećući kroz vodu visoku do struka tijekom noći.

Voda je odnijela kuće, vozila, drveće i najmanje dva mosta, objavila je vojska, koja sudjeluje u spasilačkim akcijama u tom gradu s 40.000 stanovnika, koji je ostao bez vode i struje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene