Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA RASPRAVA

Debata kandidata za predsjednika Europske komisije: Sadašnji potpredsjednik pomiješao Češku i Poljsku

Debata za predsjednika Europske komisije (Foto: Dnevnik.hr)
Debata za predsjednika Europske komisije (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Debata za predsjednika Europske komisije (Foto: Dnevnik.hr) Debata za predsjednika Europske komisije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Manfred Weber (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
U Bruxellesu je održana velika debata kandidata za predsjednika Europske komisije. Vodeći kandidati europskih političkih grupacija pokušali su dati odgovore na goruća pitanja - migracije, zaposlenost mladih, zaštita okoliša, tehnološki divovi, vanjska politika te na pitanje funkcionira li Europa.

 Nisu se mogle izbjeći ni goruće političke teme.

Pročitajte i ovo Katarina Alvir (Foto: Dnevnik.hr) Sedmi dan prosvjeda Katarina Alvir iz Barcelone: "Prosvjednici punili vrećice papirom i bacali ih na policajce te poručuju da bacaju smeće na najgore mjesto u gradu" Slika nije dostupna financijski izvještaji Podvukli su crtu nakon euroizbora: HDZ u plusu, SDP u debelom minusu - evo koliko su potrošili

"Pogledajte što je podijeljenost oko Brexita učinila u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sada Ujedinjeno Kraljevstvo izgleda kao Igra prijestolja na steroidima i to zbog podijeljene politike! Imamo kolektivnu odgovornost!", poručio je europski socijalist Frans Timmermans.

"Pogledajte razvoj događaja u Venezueli! Europi su trebala 4 tjedna da se izradi zajednički stav protiv Madurova komunističkog režima! Posebno Grčkoj i Italiji. To nije Europa o kojoj sam sanjao", rekao je Manfred Weber iz Europske pučke stranke. 

Debatu je pratila i reporterka Nove TV Katarina Alvir.

"Bila je ovo iz hrvatskog kuta gledanja jedna sterilna rasprava. Vjerojatno je tome doprinijela i činjenica da su kandidati i kandidatkinje imali pravo na samo dvije replike i to su prvi put iskoristili tek nakon pola sata. Najžustrije se raspravljalo o pitanju migracija, klimatskih promjena, vanjske politike, EU-a, odnosima sa SAD-om, Rusijom i Kinom te rastu nacionalizma i populizma", kaže Katarina Alvir.

"Jedna zanimljivost je ta da je današnji potpredsjednik Europske komisije, bivši ministar vanjskih poslova Nizozemske, u jednom trenutku pomiješao dvije zemlje i to Češku i Poljsku. Ne znači da će ovi kandidati biti predsjednici Europske komisije, konačnu odluku donijet će Europsko vijeće koje će se sastati dva dana nakon parlamentarnih izbora", rekla je Alvir.  

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene