Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posmrtni ostaci 31 žrtve masovnog etničkog čišćenja iz 1992. godine pokopani su na mjesnom groblju u istočnoj Bosni.


Posmrtni ostatci 31 Bošnjaka, koji su ubijeni 1992., pokopani su u srijedu na mjesnom groblju u Bratuncu u istočnoj Bosni, gdje su snage bosanskih Srba na početku rata u BiH provele masovno etničko čišćenje. Među pokopanim žrtvama etničkih progona bile su i dvije sestre kojima je u vrijeme kad su ubijene bilo četiri, odnosno sedam godina, a likvidirane su zajedno s majkom.

Na pokopu su, uz velik broj bratunačkih Bošnjaka, među kojima je još najviše prognanika, bili i predsjednik predsjedništva BiH Haris Silajdžić te član predsjedništva Željko Komšić. Tijela pokopana u srijedu pronađena su nakon rata u tri masovne i više pojedinačnih grobnica na širem bratunačkom području.

Vezani članci Građani Sarajeva prosvjeduju na 4. godišnjicu smrti Dženana Memića - 4 Misteriozna smrt mladića u BiH, policija uhitila njegovu bivšu djevojku. Otac poručio: "Ovo čekamo već 1955 dana" Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba

Iz te su općine paravojne snage bosanskih Srba u proljeće 1992. protjerale više od deset tisuća Bošnjaka. Do 1995. u Bratuncu je ubijeno nešto više od 600 Bošnjaka, a do danas su pronađena i pokopana tijela njih nešto više od 130. (Hina)