Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U bombaškom napadu na džamiju u zabačenu selu na sjeverozapadu Pakistana poginulo je 40 ljudi, potvrdio je za Reuters jedan lokalni dužnosnik.


'Poginulo je četrdesetak ljudi. Još nemamo predodžbu koliko ih je ranjeno', rekao je Atif-ur-Rehman, lokalni dužnosnik u Gornjem Diru, okrugu u kojem se eksplozija dogodila. Gornji Dir blizu je doline Svata u kojoj pakistanske snage od svibnja vode ofenzivu ne bi li protjerale talibanske gerilce.

Pakistanske su vlasti već najavljivale mogućnost talibanske osvete. Američki posebni izaslanik Richard Holbrooke u petak bi se morao sastati sa zapovjednikom pakistanske vojske generalom Ašfakom Kajanijem. Napad u Diru deveti je bombaški napad otkako je počela ofenziva pakistanske vojske, a talibani prijete daljnjim protuudarima.

Vezani članci Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen Napad na djecu, ilustracija (Foto: AFP) 1 Napad na dječji vrtić: Muškarac nožem ubio dvoje djece i ozlijedio 16 osoba, među njima djeca i odgojiteljice