Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osveta talibana?

U bombaškom napadu na džamiju poginulo 40 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bombaškom napadu na džamiju u zabačenu selu na sjeverozapadu Pakistana poginulo je 40 ljudi, potvrdio je za Reuters jedan lokalni dužnosnik.

'Poginulo je četrdesetak ljudi. Još nemamo predodžbu koliko ih je ranjeno', rekao je Atif-ur-Rehman, lokalni dužnosnik u Gornjem Diru, okrugu u kojem se eksplozija dogodila. Gornji Dir blizu je doline Svata u kojoj pakistanske snage od svibnja vode ofenzivu ne bi li protjerale talibanske gerilce.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Pakistanske su vlasti već najavljivale mogućnost talibanske osvete. Američki posebni izaslanik Richard Holbrooke u petak bi se morao sastati sa zapovjednikom pakistanske vojske generalom Ašfakom Kajanijem. Napad u Diru deveti je bombaški napad otkako je počela ofenziva pakistanske vojske, a talibani prijete daljnjim protuudarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene