Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fantomska tvrtka

U BiH prekinut lanac prijevare Nijemaca, Austrijanaca i Švicaraca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je najmanje sedamdeset osoba poveznih s višemilijunskim prijevarama brojnih državljana nekoliko zapadnoeuropskih zemalja, a u istrazi o cijelom slučaju sudjeluju i policije iz Hrvatske i Srbije.

Privedeni su zaposleni u tvrtki 'Dunmorr Group ag' koja je registrirana u Švicarskoj i čiji je navodni vlasnik stanoviti Martin Grossman, a u BiH je imala više ureda koje je vodio Banjalučanin Željko Nikolić, ujedno glavni osumnjičeni za prijevare. Pretraženi su uredi ove fantomske tvrtke koji su funkcionirali u Sarajevu, Banjoj Luci i Bihaću.

Kako navode banjalučke 'Nezavisne novine' zaposleni u ovoj tvrtki telefonski su kontaktirali državljane Njemačke, Švicarske i Austrije nagovarajući ih da ulože novac u dionice i obećavajući im znatnu dobit.

>> U BiH štrajkaju granični policajci

Najveći broj onih koji su pristali na takva ulaganja nikada više nije vidio ni svoj novac niti je ostvario dobit, a tek manjem broju lažni su brokeri na početku isplaćivali manje novčane iznose na ime navodne dobiti kako bi time pridobili njihovo povjerenje i naveli i druge da ulože u nepostojeće burzovne transakcije.

Policija i dalje traga za Željkom Nikolićem za kojega se pretpostavlja da se skriva u Srbiji, a akciju kodnog naziva 'Perač' koordiniralo je Tužiteljstvo BiH.

Privedeni se sumnjiče za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, poreznu utaju, pranje novca i prijevare. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene