Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni plaćama

U BiH štrajkaju granični policajci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Granični policajci u BiH stupili su u podne u štrajk, nezadovoljni najavama smanjenja plaća zbog ušteda u državnome proračunu te zemlje, usljed čega su na graničnim prijelazima već zabilježene manje gužve.

Policajci će, prema najavama sindikata, dulje provjeravati i prijevoz robe i putnika na graničnim prijelazima, izražavajući na taj način prosvjed najavom smanjenja plaće za 4,5 posto.

Potpredsjednik Sindikata granične policije BiH Svevlad Hofman ocijenio je da vijeće ministara BiH vodi bahatu politiku te da ‘nezakonito smanjuje plaće državnim službenicima’.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Ivica Anić Kolaps zdravstva Zdravstveni sindikati u Hercegovini najavili opći štrajk: "Sve specijalističke ambulante i konzultativni pregledi će biti isključeni"

>> Inzko upozorava: Ostalo vam je malo vremena, dogovorite se!

‘Štrajk sindikata granične policije zbog ovakvog odnosa vlasti bit će gruda koja će pokrenuti lavinu štrajkova i drugih sindikata u BiH’, rekao je Hofman na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Pri tome je dodao da sindikat granične policije ima potporu drugih sindikata koji najavljuju slične mjere.

Hofman je izrazio razočaranje što predstavnici vijeća ministara BiH nisu, sukladno ranijem dogovoru, do 10 sati dostavili pisana jamstva o pokretanju pregovora sa sindikatima.

Bosanskohercegovački Auto moto klub priopćio je da se i prije početka štrajka graničnih policajaca na graničnim prijelazima Orahovlje, Crveni Grm i Doljani na izlaz iz BiH čekalo oko pola sata, dok se u Bosanskoj Gradiški čeka oko sat vremena. Nakon početka štrajka zadržavanja su značajno veća.

Vlasti BiH najavile su smanjenje plaća svim službenicima u državnoj upravi provodeći uštede oko kojih su se dogovorili čelnici vladajuće šestorke političkih stranaka koje čine vladajuću koaliciju.

U ponedjeljak su u Mostaru prosvjedovali i zaposlenici u Hercegovačko-neretvanskoj županiji ne pristajući na najavljeno smanjenje plaće od sedam posto. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene