Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U BIH ove godine 420 samoubojstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Bosni i Hercegovini je od siječnja do konca rujna 2006. 420 ljudi počinilo samoubojstvo što znači da se svakoga mjeseca na ovaj čin odluči više od 46 osoba, pišu banjalučke Nezavisne novine.

Prema podacima MUP-a Republike Srpske, u tom entitetu u prvih devet mjeseci 2006. dogodilo se 226 samoubojstava, odnosno više od 25 svakog mjeseca.

Pročitajte i ovo Supermarket - 1 Planirajte na vrijeme Pogledajte koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Najveći broj suicida, 144, počinile su osobe starije od 50 godina, 64 samoubojstva počinile su osobe starosne dobi od 30 do 50 godina, 15 osoba starosti od 18 do 30 godina također je sebi oduzelo život, a tri suicida počinile su osobe mlađe od 18 godina. 

U MUP-u Federacije BiH u prvih devet mjeseci 2006. evidentirana su 194 samoubojstva. Prema službenim podacima, 70 odsto počinjenih samoubojstava u proteklih devet mjeseci su izvršili muškarci, dok trideset odsto otpada na žene.

Od ukupnog broja samoubojstava u BiH, prema podacima MUP-a, najviše je izvršeno vješanjem, njih 219, vatrenim oružjem život si je oduzelo 86 osoba, a suicid utapanjem zabilježen je u 34 slučaja. Čak 26 osoba izvršilo je samoubojstvo aktiviranjem ručne bombe.

Samoubojice se, prema statistikama, na ovaj čin najčešće odlučuju nedjeljom, i to u zimskom razdoblju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene