Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skupina naoružanih muškaraca u ponedjeljak je u Bagdadu otela 29 osoba, a u ponovo eskalirajućem nasilju diljem Iraka je ubijeno 19 ljudi, među kojima četiri iračka vojnika koji su stradali u samoubilačkim bombaškim napadima, prenose agencije.


Naoružana skupina u vojnim odorama dovezla se u 15 vozila u središnji trgovački dio grada te se podijelila u dvije skupine. Jedna je grupa upala u trgovinu koja prodaje mobitele, a druga u urede Iračko-američke trgovinske komore, kazao je policijski poručnik Thair Mahmud.

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

Oteto je 15 zaposlenika i kupaca koji su se zatekli u trgovini te
jedanaest osoba iz ureda Komore. Vjeruje se da su sve otete osobe irački državljani. 

Druga otmica dogodila se kada su uniformirani
naoružani muškarci zaustavili automobil u kojemu se jugoistočnim dijelom grada u svojoj limuzini vozio irački milijunaš s dvojicom sinova. Sva trojica su oteta, izvijestio je policijski poručnik Bilal Ali Majeed.

Otmice i traženje otkupnine učestale su u Iraku u posljednjih
nekoliko mjeseci. Vjeruje se da su otmice jedan od glavnih izvora prihoda ne samo zločinačkih bandi već i pobunjenika koji se bore protiv ameiričkih i iračkih vojnih snaga.

Nekoliko ključnih članova iračkog parlamenta poziva ministra
unutarnjih poslova Jawada al-Bolanija da podnese ostavku s obzirom na pogoršanje sigurnosne situacije u Bagdadu i obližnjim gradovima, koje se, među ostalim manifestira sektaškim sukobima između šijita i sunita. Al-Bolanij je šijit.