Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Austriji dopuštena kontrola mobitela i interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski je parlament na večer donio novi zakon o policiji, kojim se dopušta nadzor mobilnih telefona i interneta u svrhu borbe protiv terorizma.

Vladajuća koalicija Socijaldemokrata (SPOe) i Austrijske pučke stranke (OeVP), odlučila se na te mjere "u svrhu obrane od opasnih napada".

Pročitajte i ovo Policija Lice s tjeralice Tijekom rutinske kontrole policija zaustavila muškarca kojeg traži njemačka policija Ilustracija Kako je to moguće Neviđen skandal na aerodromu u Podgorici! Unijela dvije plinske boce u avion i onda prišla pilotu

Zakon omogućuje policiji da od ponuđača usluga javnih mobilnih komunikacija zatraži podatke o imenu, adresi i broju telefona korisnika kao i podatke o korisniku adrese internetskog protokola (IP).

Oporbeni političari optužili su vladu da je "progurala" zakon kroz parlament a da prije toga nije omogućila raspravu u parlamentarnom odboru za unutarnju politiku, izvijestila je agencija dpa.

Austrijska agencija APA prenijela je izjavu oporbenog političara Zelenih Petera Pilza, koji je žestoko napao vodeće političare vladajuće koalicije zbog donošenja toga zakona, predbacujući im da su "isključili parlament".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene