Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ranjeno osam osoba

Napad na školu za primalje u Afganistanu, ubijene tri osobe

Napad na školu u Afganistanu (Foto: AFP)
Napad na školu u Afganistanu (Foto: AFP) Foto: Afp
U napadu na školu za primalje u gradu Jalalabadu na istoku Afganistana ubijene su tri osobe, rekao je lokalni dužnosnik u subotu.

U sukobu u središtu grada ranjeno je još najmanje osam soba, među kojima i trojica pripadnika snaga sigurnosti, rekao je Ataullah Khogyani, glasnogovornik guvernera pokrajine Nangarhar.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu

Dvojica napadača su nešto prije podneva upala u medicinsku školu i započela oružani sukob sa snagama sigurnosti koji je trajao gotovo šest sati, rekao je Khogyani.

Borbe su završile nakon što je jedan od napadača detonirao prsluk s eksplozivom a, po Khogyaniju, pripadnici snaga sigurnosti ustrijelili drugoga.

U zgradi je tijekom sukoba bilo 140 žena i dvoje djece, a spašeni su nakon što je zaključena operacija čišćenja.

Još nije poznato zašto je napadnuta medicinska škola i tko stoji iza napada. Talibani su odbacili odgovornost za napad.

Jalalabad se u posljednje vrijeme nekoliko puta našao na udaru militanata, a za većinu napada su odgovornost preuzeli militanti Islamske države. U napadu militanata 11. srpnja ubijeno je najmanje jedanaestero zaposlenika gradskog ureda za obrazovanje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene