Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Afganistanu drugi put napadnuta ista američka baza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetak talibanskih pobunjenika, od kojih su neki nosili pojaseve s eksplozivom, napalo je u utorak ujutro američku vojnu bazu na istoku Afganistana, koja je dan prije bila meta samoubilačkog napada u kojem je poginulo desetero civila, doznaje se iz službenih izvora.

Baza Salerno, smještena u blizini Khosta, 30 kilometara od granice s Pakistanom, postala je metom novog napada u zoru.

Pročitajte i ovo Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija Slika nije dostupna Napali džamiju i kantinu Pokolj u vojnoj bazi u Afganistanu: Talibani upali i pobili najmanje 50 vojnika

'Prema prvim izvješćima, oko 30 talibana pokušalo je napasti bazu. Pronašli smo tijela šestorice s pojasevima s ekplozivom', rekao je guverner provincije Khost Arsala Džamal.

'U ovom trenutku znamo vrlo malo jer se borbe još vode, a čuo sam da se govori i o samoubojicama. Baza je napadnuta i minobacačima', rekao je jedan neimenovani dužnosnik mirovnih snagama NATO-a

U ponedjeljak je u samoubilačkom napadu automobilom-bombom na tu bazu poginulo desetero afganistanskih civila, a 13 je ozlijeđeno. Žrtve su bili afganistanski radnici koji su čekali da uđu u bazu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene