Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U 21. godini podvrgnula se sterilizaciji i odlučila da neće imati djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina djevojka uoči 21. rođendana razmišlja što će odijenuti i kako će se našminkati. Jacquelyn Arnold u toj se dobi odlučila podvrgnuti sterilizaciji kako nikada ne bi mogla imati djecu.

U većini slučajeva takva odluka je pomalo šokantna, pogotovo kada se radi o 21-godišnjoj. Naime, u toj dobi kod većine djevojaka još ne pojavljuju majčinski instinkti.

Pročitajte i ovo Mia Kovačić BROJNE DOBROBITI ZA NJIHOVE LJUBIMCE Poznati ljubitelji mačaka podržali kampanju za sterilizaciju mačaka pod nazivom "Dom je tamo gdje je mačka" Purina ProPlan za kvalitetniji život mačke DOM JE TAMO GDJE JE MAČKA Sretna mačka, sretan vlasnik: Evo zašto je bitno sterilizirati kućnog ljubimca

No, Jacquelyn tako ne gleda na stvari. Osam godina nakon sterilizacije, ova studentica politologije niti jednom nije posumnjala u svoju odluku.

'Teško mi je točno odrediti trenutak u kojem sam shvatila da ne želim imati djecu, to je nešto što oduvijek znam', ispričala je 29-godišnja Jacquelyn koja četiri godine živi s dečkom Davidom, account menagerom u Microsoftu.

'I kao djevojčicu me nikada nisu interesirale lutke i igranja mame i tate, više sam voljela Lego kocke. Neki moji prijatelji imaju djecu, no nisam baš luda za njima. Ne znam se igrati s djecom pa držim distancu', kaže Jacquelyn te dodaje da se zbog steriliteta ne osjeća manje ženstveno.

'Kada imaš djecu sve se mijenja. Imam prijatelje koji su proveli brojne neprospavane noći, brinu oko osnove i srednje škole svoje djece i prolaze tinejdžerske traume. Ja ću imati odličnu karijeru, putovat ću svijetom i živjeti punim plućima', objašnjava ova mlada inteligentna žena koja ne misli da će ikada poželjeti biti majka.

Za sterilizaciju se odlučila nakon što je u magazinu saznala za tu mogućnost. U to je vrijeme pila kontracepcijske pilule zbog kojih je imala migrene i mučnine.

Tvrdi ni da ju roditelji, kojim je jedino dijete, nisu odgovarali od tako drastične odluke. Vrlo brzo su se pomirili s činjenicom da nikada neće imati unuke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene