Čelnici zemalja članica EU-a složili su se sa stajalištem britanske vlade da iza napada nervnim otrovom u Engleskoj navjerojatnije stoji Rusija, objavio je u četvrtak predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Galerija


"Europsko vijeće slaže se s britanskom vladom da je Rusija vrlo vjerojatno odgovorna za napad u Salisburyju i da nema drugog vjerodostojnog objašnjenja", napisao je u poruci na Twittteru Donald Tusk.

Britanska premijerka Theresa May izvijestila je svoje kolege u Europskom vijeću tijekom radne večere o napadu nervnim otrovom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer u Salisburyju, u Engleskoj.

Prije radne večere šefova država ili vlada 28 zemalja članica, sastali su se Theresa May, njemačka kanclerka Angela Merkel i francuski predsjednik Emmanuel Macron. U priopćenju koje je nakon toga objavila britanska vlada također se kaže da nema drugog objašnenje doli da je za napad odgovorna Rusija. (Hina)
 

Vezani članci Prosvjed u Rusiji (Foto: Alexander NEMENOV / AFP) Tisuće na ulicama Moskve: "Vlada suzbija slobodu, pa i slobodu na internetu" Čišćenje snijega (Foto: Screenshot/YouTube) Pao s krova zgrade dok je čistio snijeg, prava je sreća da je preživio