Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turski ministar otputovao u Bagdad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski ministar vanjskih poslova Ali Babacan otputovao je u Bagdad na razgovore s iračkom vladom kako bi pritisnuo na iračke i američke vlasti da poduzmu akcije protiv kurdskih gerilaca.

U međuvremenu SAD i Velika Britanija predlažu održavanje trostranog sastanka početkom studenoga.

Pročitajte i ovo Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih Obaranje naoružanih dronova u Iraku Krivac nije poznat VIDEO Naoružani dronovi oboreni iznad američke baze u Iraku: Riječ je o dva napada

Babacan bi se u Bagdadu trebao sastati s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem i drugim dužnosnicima.

Ankara je u posljednje vrijeme pojačala diplomatske aktivnosti kako bi uvjerila američke i iračke vlasti da spriječe gerilce zabranjene Radničke stranke Kurdistana koji napadaju ciljeve unutar Turske. Borci PKK-a stacionirani su u sjevernom Iraku.

U subotu su kurdski gerilci iz zasjede ubili 12 turskih vojnika u blizini granice s Irakom.

U međuvremenu su, kako javlja AFP, SAD i Velika Britanija predložile da se sljedeći mjesec održe razgovori američkih, turskih i iračkih predstavnika o tome kako zaustaviti napade kurdskih pobunjenika na turskom tlu.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice i britanski ministar vanjskih poslova David Miliband su na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavili da bi se ministri triju zemalja
mogli sastati na konferenciji o Iraku, zakazanoj za 2. do 3. studenoga u Istanbulu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene