Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turska: Za ubojstvo trojice kršćana optuženo 11 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ubojstvo trojice namještenika nakladničke kuće "Zirva" koja je tiskala Bibliju i drugu kršćansku literaturu u turskom gradiću Malatija, optuženo je jedanaest osoba, objavili su u nedjelju turski mediji.

Turski tužitelj zatražio je da se jedanaestero mladih Turaka, među kojima i jedna žena, osumnjičenih da su sudjelovali u okrutnom ubojstvu dva turska i jednog njemačkog namještenika tiskare zadrže u pritvoru do kraja suđenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prije dolaska pape Franje Egipat: Nakon napada na Cvjetnicu proglašeno tromjesečno izvanredno stanje Slika nije dostupna Put u Švedsku PAPA FRANJO UČINIT ĆE NEZAMISLIVO Sudjelovat će u obljetnici koja je podijelila kršćanstvo

Nakon što je jedanaestero osumnjičenika osam sati ispitivao na sudu u Malatiji, tužitelj je zatražio da ostanu u pritvoru.

Dvanaesti osumnjičenik, navodni vođa skupine, primljen je u bolnicu zbog teške ozljede glave koju je zadobio kad je skočio kroz prozor na trećem katu zgrade u kojoj je kršćanska nakladnička kuća Zirva, gdje su dvojica Turaka obraćenih na kršćanstvo i Nijemac pronađeni prerezanog grkljana.

Kako pišu tamošnja glasila, svi osumnjičenici pripadaju domaćoj islamističkoj skupini koja sliči na skupinu optuženu za ubojstvo ruskog novinara armenskog podrijetla Hranta Dinka u siječnju u Istanbulu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene