Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za ubojstvo trojice namještenika nakladničke kuće "Zirva" koja je tiskala Bibliju i drugu kršćansku literaturu u turskom gradiću Malatija, optuženo je jedanaest osoba, objavili su u nedjelju turski mediji.


Turski tužitelj zatražio je da se jedanaestero mladih Turaka, među kojima i jedna žena, osumnjičenih da su sudjelovali u okrutnom ubojstvu dva turska i jednog njemačkog namještenika tiskare zadrže u pritvoru do kraja suđenja.

Vezani članci Slika nije dostupna MUSLIMANI ŠTITILI KRŠĆANE OD DŽIHADISTA 'Ili nas ubijte sve ili nas ostavite na miru' Slika nije dostupna Umjesto 'Like' - 'Amen': Pokrenuli društvenu mrežu 'slobodnu od grijeha'

Nakon što je jedanaestero osumnjičenika osam sati ispitivao na sudu u Malatiji, tužitelj je zatražio da ostanu u pritvoru.

Dvanaesti osumnjičenik, navodni vođa skupine, primljen je u bolnicu zbog teške ozljede glave koju je zadobio kad je skočio kroz prozor na trećem katu zgrade u kojoj je kršćanska nakladnička kuća Zirva, gdje su dvojica Turaka obraćenih na kršćanstvo i Nijemac pronađeni prerezanog grkljana.

Kako pišu tamošnja glasila, svi osumnjičenici pripadaju domaćoj islamističkoj skupini koja sliči na skupinu optuženu za ubojstvo ruskog novinara armenskog podrijetla Hranta Dinka u siječnju u Istanbulu.