Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombaški napad

Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Turska policija uhitila je tijekom noći oko 145 osoba osumnjičenih za povezanost sa zabranjenom Kurdistanskom radničkom strankom (PKK), koja je preuzela odgovornost za bombaški napad u Ankari.

Turska policija uhitila je tijekom noći oko 145 osoba diljem zemlje osumnjičenih za povezanost sa zabranjenom Kurdistanskom radničkom strankom (PKK), objavili su državni mediji u utorak, dva dana nakon bombaškog napada u Ankari za koji je odgovornost preuzela ta militantna skupina.

Pročitajte i ovo Beogradska policija na mjestu pucnjave u školi Kakav nemar Zbog apsurdnog razloga blokirana istraga o masakru u beogradskoj školi: Otac dječaka ubojice mogao bi uskoro biti pušten na slobodu?

Dva napadača detonirala su bombu blizu vladinih zgrada u Ankari u nedjelju te ubila sebe i ranila dva policajca. Zabranjena militantna skupina Kurdistanska radnička stranka (PKK) preuzela je odgovornost za samoubilački bombaški napad.

Turska je potom izvela zračne napade na militantne ciljeve u sjevernom Iraku i pritvorila osumnjičene u Istanbulu, nekoliko sati nakon što je PKK preuzeo odgovornost.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Užas na jugu Udario dijete pa pobjegao: Policija pronašla vozača koji je skrivio nesreću u Solinu

Najnovije policijske operacije vode se u pokrajini Sanliurfa na jugoistoku Turske.

Pročitajte i ovo Utjecaj klimatskih promjena na prirodu - 2 Nestvarno vrijeme Padaju temperaturni rekordi - turisti uživaju, a poljoprivrednici u problemu: "To je nenormalno"

Protiv "obavještajnih jedinica" kurdske militantne skupine PKK provedeno je 466 operacija diljem zemlje, objavio je turski ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya u utorak na platformi X.

Privedeno je 55 osumnjičenika u 16 pokrajina, dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene