Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tuniške vlasti objavile su u subotu navečer videosnimku nadzornih kamera koja pokazuje napadače dok naoružani kalašnjikovim hodaju jednom od dvorana muzeja Bardo u Tunisu dok su u srijedu izvodili napad u kojem su ubili 21 osobu.


Jednominutna snimka koju je objavilo ministarstvo unutarnjih poslova na svojoj službenoj stranici Facebook prikazuje dvojicu muškaraca kako mirno hodaju s oružjem u rukama u jednoj od dvorana, a zatim su prikazana i njihova mrtva tijela.

Vezani članci Klaićeva bolnica Udario dijete tupim predmetom jer je biciklom slučajno udarilo u kantu za smeće Slika nije dostupna Snimala svoj bijeg: Trenuci u kojima je mislila da će umrijeti

Dvojica napadača identificirana su kao srednjoškolac Jabeur Khachnaoui iz pokrajine Kaserine i 27-godišnji Yassine Laabidi.

Obojica su poduku iz rukovanja oružjem primila u Libiji, navela je tuniška vlada i dodala da su bili poznati policiji.

 'Čučao sam s rukama iznad glave, pogodili su me u uho, ruku i vrat. Pucali su na sve što se miče'

Odgovornost za napad preuzela je skupina Islamska država, a napad na glavni muzej u Tunisu, najteži od revolucije jasmina 2011., odnio je život 20 turista i jednog tuniškog policajca.

Tuniške vlasti objavile su u subotu da istraga napreduje i da je dosad privedeno više od deset osoba koje su izravno ili neizravno umiješane u napad, a među njima ima osoba koje su pružile logističku pomoć. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook