Trump je lani proglašen osobom godine (Foto: AFP)
Trump je lani proglašen osobom godine (Foto: AFP) Foto: Afp

Predsjednik SAD-a Donald Trump na Twitteru je objavio kako ga je uredništvo časopisa "Time" obavijestilo da će vjerojatno biti izabran za osobu godine.


"Časopis Time zvao me da me obavijeste kako ću VJEROJATNO biti proglašen osobom godine, baš kao i lani, ali da moram pristati na intervju i snimanje. Odgovorio sam im kako "vjerojatno" nije dovoljno dobro i odbio ponudu. Svejedno, hvala", napisao je Trump.

Vezani članci Prosvjedi protiv rasizma u SAD-u - 2 Šesti dan nemira u SAD-u, Hrvati o policijskom satu: "U 32 godine koliko ja tu živim, nikad nije bilo gore" Berlin prosvjeduje zbog smrti Georgea Floyda - 4 Trump prijeti da će pokret ''Antifa'' proglasiti terorističkom organizacijom: Berlin i London se pridružili prosvjedima zbog Floydove smrti

Uredništvo časopisa ga je ubrzo demantiralo te su na svom Twitteru poručili kako Time ne komentira izbor za osobu godine do njegova objavljivanja 6. prosinca, javlja Sky News.

Oglasio se i bivši urednik časopisa Richard Stengel:

"Žao mi je što vam to moram reći, ali 'VJEROJATNO' znači da vi NISTE Osoba godine. Samo su htjeli dogovoriti snimanje. Ipak, siguran sam kako još uvijek čuvate onu lažnu naslovnicu."

Referirao se pritom na članak u Washington Postu koji otkriva kako nekoliko golf-klubova u Trumpovu vlasništvu u svojim prostorijama ima lažnu verziju naslovnice časopisa s njegovom fotografijom i lažnim afirmativnim naslovima.