Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izabrani predsjednik Donald Trump odabrao je guvernerku Južne Karoline Nikki Haley za veleposlanicu Sjedinjenih Država pri UN-u, objavili su u srijedu američki mediji.


Nova zvijezda Republikanske stranke prihvatila je ponudu, piše The Washington Post pozivajući se na izvor blizak Trumpu.

Vezani članci Slika nije dostupna Ona je njegov "unutarnji glas" - Iza šokantne Trumpove odluke stoji jedna žena Slika nije dostupna Trumpova šala o američkoj ambasadorici koja najviše otkriva o njemu samome

Haley ima malo iskustva u vanjskoj politici no unosi raznolikost u ekipu budućeg američkog predsjednika koji je u kamapnji kritizirao imigraciju u SAD i iznosio neprimjerene komentare o ženama.

Haley je bila jako kritična prema Trumpu tijekom kampanje te je kazala da je "on sve ono što neki guverener ne bi želio vidjeti u predsjedniku".

Na predizborima kojima su republikanci birali kandidata za predsjedničku utrku, Haley je podržala senatora Marca Rubija, a nakon njega polagala je nade u senatora Teda Cruza.

Četrdesetčetverogodišnja Haley kći je useljenika iz Indije i prva je žena koju je Trump imenovao u svoj kabinet. (Hina)