Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat riječima

Trump naletio na tvrđi orah od Kima: Iranski zapovjednik poručio da će mu uništiti sve

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Prepucavanja koja smo gledali prije nekoliko mjeseci između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una srećom su završila dogovorom. No, Trump se opet upustio u avanturu ratovanja riječima, ovoga puta s Irancima.

Prvi čovjek iranskih elitnih vojnih trupa nije ostao dužan Donaldu Trumpu na upozorenje da nikada više ne zaprijete SAD-u. ''Rat s Iranom uništit će sve što imate'', riječi su generala Qassema Soleimanija koje je prenijela lokalna televizija Al-Alam.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Kasem Soleimani "Terorist broj jedan" Tko je bio Kasem Soleimani, iranski vođa u čiju je smrt upleten i Donald Trump?

Soleimani je dodao da važna trgovačka ruta u Crvenom moru više nije sigurna zbog američke prisutnosti u toj regiji. ''Morate razumjeti što govorite kada vrijeđate narod Irana i našeg predsjednika'', kazao je general, javlja RT.

Odnosi SAD-a i Irana dramatično su se pogoršali u posljednje vrijeme, odnosno od kad je SAD istupio iz nuklearnog dogovora s tom azijskom državom.

Trump je u nedjelju upozorio iranskog predsjednika Hasana Rouhanija da više ne prijeti Sjedinjenim Državama, nakon što je Iranac upozorio američkog čelnika da ne provodi neprijateljsku politiku prema Teheranu.

"Nikad više nemojte prijetiti Sjedinjenim Državama ili ćete snositi posljedice kakve su rijetki kroz povijest ranije snosili", napisao je oštro Trump na svom Twitter profilu.

Rouhani je u nedjelju rekao da je "rat s Iranom majka svih ratova", no nije odbacio mogućnost mira između dvije države. Retorika se i dalje zaoštrava.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene