Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Iranu

Trump na upozorenje odgovorio bijesnom, velikim slovima ispisanom prijetnjom: "Budite oprezni"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Donald Trump (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Donald Trump odgovorio je na upozorenja iranskog predsjednika.

Američki predsjednik Donald Trump na Twitterau je uputio bijesnu, velikim slovima ispisanu prijetnju Iranu i poručio im da će, ako se nastave ponašati kao sada, patiti od posljedica koje su rijetki do sada pretrpjeli.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tenzije u porastu U napadu stradali deseci američkih vojnika, Biden najavio odgovor, a Trump poručio: "Na rubu smo trećeg svjetskog rata" Kasem Soleimani "Terorist broj jedan" Tko je bio Kasem Soleimani, iranski vođa u čiju je smrt upleten i Donald Trump?

"Nikada, ali nikada više nemojte prijetiti SAD-u jer ćete trpjeti posljedice od kakvih su patili rijetki kroz povijest. Mi više nismo zemlja koja će stajati uz vaše poremećene riječi nasilja i smrti. Budite oprezni!" poručio je Trump.

Tvit objavljen prije nekoliko sati očito je odgovor na upozorenje iranskog predsjednika Hasana Rohanija, koji je Americi poručio kako je "rat s Iranom majka svih ratova".

Podsjetimo, Iran se suočava s američkim pritiskom i prijetećim sankcijama nakon Trumpove odluke da povuče Sjedinjene Države iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, postignutog 2015. godine.

Obraćajući se na skupu koji je okupio iranske diplomate Rohani je poručio: "Gospodine Trump, ne vucite lava za rep, zbog toga biste mogli požaliti", prenijela je IRNA.

"Amerika treba znati da je mir s Iranom majka svekolikog mira te da je rat s Iranom majka svih ratova", istaknuo je Rohani.

Pompeo: Iranom upravlja nešto sličnije mafiji nego vladi

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je u nedjelju da Iranom "upravlja nešto sličnije mafiji nego vladi", pojašnjavajući da misli na veliko bogatstvo i korupciju među vođama te zemlje.

Govoreći kalifornijskoj publici sastavljenoj uglavnom od iranskih Amerikanaca, Pompeo je rekao da će, iako iranski narod mora odrediti smjer zemlje, Washington "podržati dugo ignorirani glas iranskog naroda".

Dodao je da je američka vlada pokrenula 24-satni kanal na perzijskom jeziku na televizijskim, radijskim, digitalnim i društvenim medijima kako bi dosegao Irance u Iranu i širom svijeta, javlja Reuters. (Hina/Ma.B.)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene