Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"ŽENE MI SE VIŠE SVIĐAJU"

Trump najavio koga će kandidirati na mjesto preminule liberalne sutkinje Vrhovnog suda pa ponovno ispao seksist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruth Bader Ginsburg, ikona feminizma i tek druga žena imenovana u najviši američki sud, preminula je u petak.

 Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će idući tjedan nominirati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD-a naslijediti preminulu Ruth Bader Ginsburg.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

 

"Iznijet ću nominiranog idući tjedan. To će biti žena", rekao je Trump na predizbornom skupu u subotu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

"Mislim da bi to trebala biti žena, jer mi se žene puno više sviđaju nego muškarci", dodao je Trump.

Dok je Trump to govorio, pristaše su skandirale "Ispunite to mjesto".

Ranije je naveo dvije žene kao mogući izbor za Vrhovni sud SAD-a - Amy Coney Barrett iz 7. kruga sa sjedištem u Chicagu i Barbaru Lagoa iz 11. kruga sa sjedištem u Atlanti.

Neki su senatori u subotu izjavili da bi nominacija za izbor u Vrhovni sud nakon smrti Ginsburg ipak trebala pričekati nove izbore za američkog predsjednika 3. studenoga te da tu odluku donese predsjednik koji će tada biti izabran.

Ruth Bader Ginsburg, pravnica koja je stvarala povijest, ikona feminizma i tek druga žena imenovana u najviši američki sud, čitavog se života borila protiv seksizma u karijeri koja ju je dovela na vrh američkog pravosuđa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene