Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oduševili ga Kinezi

Trump otkrio: "Upravo se dogovaraju sastanci između Kim Jong Una i mene"

Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je u četvrtak Kinu zbog njezine uloge u ublažavanju napetosti sa Sjevernom Korejom te dodao da se "upravo dogovara" njegov sastanak sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong Unom.

"Oni su nam zaista bili od velike pomoći glede Sjeverne Koreje. Zaista su bili sjajni i pomogli nam da dođemo do neke vrste sporazuma", kazao je Trump govoreći o Kini.

Pročitajte i ovo Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..." Justin Trudeau Bez posljedica Kanadski obavještajci: Kina se već dvaput umiješala u parlamentarne izbore

"Upravo se dogovaraju sastanci između Kim Jong Una i mene. Mislim da će to biti sjajno. Mislim da ćemo tome pristupiti s puno poštovanja i vidjet ćemo što će se dogoditi", dodao je Trump.

On je također kazao da trgovinski "pregovori" između Washingtona i Pekinga dobro napreduju, što je u suprotnosti s izjavama kineskih dužnosnika o američko-kineskom trgovinskom sporu koji je izazvao zabrinutost financijskih tržišta zbog mogućeg izbijanja trgovinskog rata.

"Dobro napredujemo, mislim da ćemo napraviti sjajne stvari", rekao je Trump, dodajući da je uklanjanje nuklearnog oružja s Korejskog poluotoka "vrlo dobro za njih, dobro za sve".

Trump je u ponedjeljak rekao da se s Kimom planira sastati u svibnju ili početkom lipnja te da se nada kako će ti razgovori u konačnici dovesti do završetka sjevernokorejskog nuklearnog programa, koji Washington smatra najvažnijom sigurnosnom prijetnjom. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene