Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Barack Obama upozorava da će se američko gospodarstvo u sljedećim mjesecima suočavati s 'vjetrom u lice', zbog europske dužničke krize.


Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama u upozorio je kako će se američko gospodarstvo i u idućim mjesecima suočavati s 'vjetrom u lice' što ga izaziva europska dužnička kriza, ali je istodobno izrazio uvjerenje da europski čelnici neće dopustiti da okolnosti u eurozoni ostanu zamršene.

Vezani članci Slika nije dostupna Rusija prijeti SAD-u osvetom - 'Ne sumnjajte da ćemo ostati bez odgovora' Slika nije dostupna 'Imamo timove koji stalno prate gdje treba napraviti dodatni pritisak'

'Zaista nisam mišljenja da će Europljani dopustiti da okolnosti oko eura ostanu zamršene, oni će morati učiniti odlučne korake', izjavio je američki predsjednik tijekom donatorske kampanje u New Yorku.

>> Orban prozvao EU: Treba otvoreno reći, kriza je zapravo kriza Bruxellesa!

'Trošim golemu količinu vremena trudeći se surađivati s njima, a i (državni tajnik za financije) Tim Geithner trudi se surađivati s njima', rekao je Obama. 'Što prije krenu u odlučnu akciju, tim bolje za nas', dodao je.

U kampanji za ponovni izbor na mjesto američkog predsjednika, Obama je suočen s visokom nezaposlenošću i nestabilnim gospodarskim prilikama, na koje utječe europska dužnička kriza. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.