Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muntadara al-Zeidija, iračkog novinara koji je cipelama gađao američkog predsjednika Georgea W. Busha, irački je središnji sud osudio u četvrtak na tri godine zatvora.


Muntadar al-Zeidi izjavio je da bacanje cipela na Busha bio 'prirodan odgovor na okupaciju'. Taj televizijski novinar je u pritvoru otkad je Busha gađao cipelama na zajedničkoj konferenciji za novinare s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem u prosincu, a optužnica ga je teretila za napad na stranog čelnika.

>> Bacača cipela na Busha čeka 15 godina zatvora?

>> Novinar koji je gađao Busha traži azil u Švicarskoj

>> Sud ne zna za što bi optužio novinara koji je cipelom gađao Busha

Njegova obrana tvrdi da ta optužba nije primjenjiva budući da Bush nije bio u službenom posjetu Bagdadu nego je došao nenajavljeno i bez poziva. Sudac je izjavio da je ured premijera priopćio da se radilo o službenom posjetu. Al Zeidijev odvjetnik najavio je da će uložiti priziv na presudu.

Vezani članci Derek Chauvin proglašen krivim za ubojstvo Georgea Floyda Policajac koji je ubio Georgea Floyda proglašen krivim po svim točkama optužnice, javnost slavi: ''Ovo je blagoslov'' Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona"