Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud odlučio

Tri godine zatvora novinaru koji je Busha gađao cipelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muntadara al-Zeidija, iračkog novinara koji je cipelama gađao američkog predsjednika Georgea W. Busha, irački je središnji sud osudio u četvrtak na tri godine zatvora.

Muntadar al-Zeidi izjavio je da bacanje cipela na Busha bio 'prirodan odgovor na okupaciju'. Taj televizijski novinar je u pritvoru otkad je Busha gađao cipelama na zajedničkoj konferenciji za novinare s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem u prosincu, a optužnica ga je teretila za napad na stranog čelnika.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

>> Bacača cipela na Busha čeka 15 godina zatvora?

>> Novinar koji je gađao Busha traži azil u Švicarskoj

>> Sud ne zna za što bi optužio novinara koji je cipelom gađao Busha

Njegova obrana tvrdi da ta optužba nije primjenjiva budući da Bush nije bio u službenom posjetu Bagdadu nego je došao nenajavljeno i bez poziva. Sudac je izjavio da je ured premijera priopćio da se radilo o službenom posjetu. Al Zeidijev odvjetnik najavio je da će uložiti priziv na presudu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene