Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje 19.veljače

Bacača cipela na Busha čeka 15 godina zatvora?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračkom novinaru koji je cipelama gađao bivšeg predsjednika SAD-a Georgea W. Busha sudit će se 19. veljače po optužbi za napad na stranog čelnika, rekli su pravosudni dužnosnici u nedjelju.

Muntadhar al-Zeidi u zatvoru je od kada je 14. prosinca svojim cipelama gađao Busha na zajedničkoj konferneciji za tisak s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem. jemu se trebalo suditi u prosincu za napad na stranog čelnika,ali su njegovi odvjetnici postigli odgodu tražeći da se optužba smanji na vrijeđanje Busha. Suđenje će, međutim, početi 19. veljače po prvotnoj optužbi za napad na stranog čelnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije prije kažnjavan Smanjena kazna napadaču koji je Busha gađao cipelom Slika nije dostupna Zaidi postao herojem Ponudio kćer novinaru koji je cipelom gađao Busha

>> Novinar koji je gađao Busha traži azil u Švicarskoj

>> Irački atentator na Busha: 'Učinio bih to opet'

Glasnogovornik pravosudnih vlasti nije želio reći s kakvim bi se možebitnim kaznama al-Zeidi mogao suočiti ako se proglasi krivim, rekavši da je to 'do suda'. Obrana je rekla da po optužbi za napad može biti dosuđena kazna do 15 godina zatvora.

Obitelj iračkog novinara je tvrdila da je al-Zeidi bio tučen i mučen u pritvoru, a jedan od njegove braće koji ga je posjetio prošlog mjeseca je rekao da je sada u dobrom zdravstvenom stanju i da su mu rane zacijelile.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene