Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eurostar već treći dan obustavlja vožnju vlakova kako bi istražio prekid prometa tijekom vikenda koji je u francusko-britanskom tunelu zarobio oko 2.500 putnika, dok Francuska najavljuje javnu istragu.


Eurostar, u vlasništvu francuskih i belgijskih državnih željeznika te Velike Britanije, okrivio je loše vrijeme za problem koji je poremetio Božićna putovanja tisućama putnika. Francuski dužnosnici dvoje je li to jedini razlog za prometni kaos.

>> VIDEO: Zbog snijega 2.500 putnika sate proveli u tunelu

Vezani članci Fail Namjerno ili slučajno? Motociklist pretjecao između automobila pa završio na podu Policija, ilustracija Strašna tragedija u Kaštel Gomilici: Teretni vlak udario maloljetnika i na mjestu ga usmrtio

'Ne vjerujemo da Eurostarovi vlakovi ne mogu prometovati tri dana zbog snijega, mora da je u pitanju tehnički problem', rekao je francuski ministar prometa Dominique Bussereau tijekom posjeta Kini, zajedno s premijerom Francoisom Fillonom. Eurostar je priopćio da je pokrenuo 'neovisnu istragu o problemima proteklih dana'. Objavio je da je ulazak vlaka s velike hladnoće u topli tunel uzrokovao kondenzaciju koja je utjecala na električni sustav. (Hina)