Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerojatno u Turskoj

Traži se mjesto pregovora između Zapada i Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesto pregovora predviđenih za 1. listopada između Irana i velikih sila još nije određeno, izjavio je u četvrtak iranski ministar vanjskih poslova Manušehr Motaki.

Glavni diplomat EU-a Javier Solana izjavio je da će do susreta 'vjerojatno' doći u Turskoj. 'Mjesto pregovora još nije određeno', kazao je Motaki. Izrazio je nadu da će dvije 'strane postići sporazum na temelju paketa iranskih prijedloga'.

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima"

>> Izrael: Ili sankcije Iranu, ili napadamo

Predstavnici Irana i pet stalnih članica Vijeća sigurnosti (SAD, Rusija, Kina, Francuska, V. Britanija) i Njemačka moraju se okupiti 1. listopada zbog pregovora o iranskom nuklearnom programu. Motaki je kazao da neće biti bilateralnih pregovora između Irana i SAD-a na tom sastanku. 'No, Amerikanci su prisutni i bit će razgovora o različitim temama'.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene