Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski poznati neurokirurg

'Transplantacija glave je moguća!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neurokirurg Sergio Canavero kaže kako je spreman za prvu transplantaciju glave. Izjava je to koju su talijanski mediji ocijenili šokantnom.

'Ja sam spreman za prvu transplantaciju glave na čovjeka', kaže talijanski neurokirurg svjetskog glasa Sergio Canavero, piše Oggi.it.

Pročitajte i ovo Ilustracija ne zna se razlog Strava usred dana: Hodao cestom s puškom u jednoj i sestrinom glavom u drugoj ruci Slika nije dostupna Je li moguće? Siguran je da će za dvije godine moći transplantirati - glave!

>> U samom vrhu: U Hrvatskoj se najkraće čeka organ

Objasnio je kako je transplantacija tehnički moguća, ali i da bi se mogla realizirati za svega nekoliko godina. Canavero smatra da bi se takva transplantacija obavljala kod tetraplegičara i osoba koje pate od neuromuskularne degeneracije.

Najveće je pitanje tko bi u takvim slučajevima bio donor. Canavero je objasnio kako bi se radilo o ljudima koji su izgubili život, ali nisu pretrpjeli ozljedu lubanje.

Kako je izjava šokirala talijansku javnost, Canavero objašnjava da u tome nema nikakve etičke sumnje. Dapače, bila bi to revolucionarna metoda koja bi pomogla onima koji pate, smatra ovaj neurokirurg. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene