Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neurokirurg Sergio Canavero kaže kako je spreman za prvu transplantaciju glave. Izjava je to koju su talijanski mediji ocijenili šokantnom.


'Ja sam spreman za prvu transplantaciju glave na čovjeka', kaže talijanski neurokirurg svjetskog glasa Sergio Canavero, piše Oggi.it.

Vezani članci Jared Leto (Foto: Getty Images) Za najapsurdniji stajling Met Gale zaslužan je ovaj slavni ljepotan: Izgubio je glavu, ali doslovno! Slika nije dostupna On je prvi dobrovoljac za najkontroverzniju operaciju na svijetu

>> U samom vrhu: U Hrvatskoj se najkraće čeka organ

Objasnio je kako je transplantacija tehnički moguća, ali i da bi se mogla realizirati za svega nekoliko godina. Canavero smatra da bi se takva transplantacija obavljala kod tetraplegičara i osoba koje pate od neuromuskularne degeneracije.

Najveće je pitanje tko bi u takvim slučajevima bio donor. Canavero je objasnio kako bi se radilo o ljudima koji su izgubili život, ali nisu pretrpjeli ozljedu lubanje.

Kako je izjava šokirala talijansku javnost, Canavero objašnjava da u tome nema nikakve etičke sumnje. Dapače, bila bi to revolucionarna metoda koja bi pomogla onima koji pate, smatra ovaj neurokirurg. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook