Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za dolar više

Tony Blair 'stoji' 2.400 eura po minuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši britanski premijer Tony Blair održat će 'nekoliko privatnih predavanja' o političkoj situaciji u svijetu, a za 90 minuta govora dobit će oko 220.000 eura, odnosno 2400 eura po minuti.

Britanski mediji oštro su napali Blaira zbog toga jer je pristao za 220.000 eura održati predavanje direktorima investicijske tvrtke Lansdowne Partners, koja je zaradila više od 100 milijuna eura na padu vrijednosti dionica britanskih banaka kada su u jesen 2008. godine bile pred kolapsom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'A Journey' 'Cipele i jaja' prestrašili Blaira: Otkazat će potpisivanje memoara? Slika nije dostupna Najavljeni prosvjedi Blair svjedok u istrazi o Iraku

Guardian navodi optužbe čelnika sindikata da je Blair 'besramno spreman uzeti novac od bilo koga'.

Otkako se u lipnju 2007. godine povukao s mjesta premijera, Blair je, kako se procjenjuje, zaradio oko 17 milijuna eura držeći govore po cijeni od 50 do 150 tisuća eura ili kao konzultant nekoliko velikih međunarodnih financijskih kuća.

Blair je zaradio više od dva milijuna eura savjetujući američku banku JP Morgan te oko 600.000 eura kao savjetnik Financijskog servisa Zürich. Osim toga, osnovao je i tvrtku koja savjetuje strane vlade, a od novca britanskih poreznih obveznika godišnje dobiva i više od 70.000 eura mirovine.

Britanski meidji pišu da će se Tony Blair vratiti u politiku i to kao jedno od 'zaštitnih lica' kampanje sve nepopularnijeg laburističkog premijera Gordona Browna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene